Oppervlaktebehandelingen

Voor een mooie finish en een lange levensduur krijgt veel plaatwerk een oppervlaktebehandeling. Suplacon, het moederbedrijf van Plaatwerk365, werkt daarom al jaren nauw samen met een aantal geselecteerde toeleveranciers van oppervlaktebehandelingen. Samen zorgen wij voor een kwalitatief goede uitvoering. Bovendien hebben wij aandacht voor een beschermende verpakking zodat uw product u bereikt zoals het ons magazijn heeft verlaten. U kunt voor de volgende behandelingen bij ons terecht:

  • Poedercoaten
  • Elektrolytisch verzinken
  • Beitsen & Passiveren
Bij het toepassen van oppervlaktebehandelingen hebben wij een aantal tips om u een zo lang mogelijke levensduur van uw product te verzekeren.

Voorbehandelingen

Scherpe kanten breken

Om te zorgen dat de aangediende laag ook goed aan de randen van het materiaal hecht, moeten de scherpe kanten worden afgerond. De radius waarmee het materiaal moet worden afgebraamd is minimaal R0,1 tot 0,3 mm. Zodra u kiest voor 1 van de 3 oppervlakte behandelingen wordt deze functie automatisch aangezet door het systeem, u hoeft hier dus niet zelf over na te denken.

Materiaalsoorten

Wij adviseren om stalen gecoate producten, indien mogelijk, uit te voeren in een gebeitste plaat. Hiermee zorgt u namelijk zelf voor een hoogwaardiger eindproduct.

Producten met folie kunnen niet gepoedercoat worden, u dient ten alle tijden te kiezen voor het basismateriaal exclusief folie.

Bekijk hier een video hoe wij scherpe kanten verwijderen.

Bij Plaatwerk365 kunt u uw producten ook laten poedercoaten. Poedercoaten wordt o.a. toegepast om uw plaatwerk producten corrosiebestendiger te maken. Daarnaast wordt het ook toegepast ter verfraaiing van een product. Het poedercoaten gaat als volgt in zijn werking: Het poeder wordt met een spuitpistool op het product verdeelt, door het magnetische veld blijft het poeder kleven. Daarna gaat het product in de oven die op 180 graden Celsius wordt verhit. Door deze bewerking wordt het poeder stroperig en vloeibaar. Als dit allemaal is uitgevoerd dan dient het product te worden afgekoeld en zal het poeder gaan stollen waardoor vervolgens het poeder een sterke beschermlaag heeft gecreëerd.

Voorbehandeling poedercoaten:

Voorafgaand aan het poedercoaten wordt er een ijzerfosfaat voorbehandeling op de producten toegepast. Dit om te zorgen voor een optimale hechting van de poedercoat laag.

Voordelen poedercoaten:

  • Poedercoating kan corrosie beschermend werken
  • Poedercoating kan bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden en kan UV bestendig zijn
  • Er komen geen oplosmiddelen vrij
Opmerking:
  • De producten moeten voorzien zijn van 1 of meerdere ophanggaten met een minimale diameter van Ø6 mm.

Bij Plaatwerk365 is het vanaf heden ook mogelijk om uw producten Elektrolytisch te laten verzinken. D.m.v. elektrolyse worden zinkionen op het product geplaatst. In tegenstelling tot thermisch verzinken is elektrolytisch verzinken minder geschikt voor holle ruimtes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kokerprofielen. De laagdikte van elektrolytisch verzinken is ± 12 micrometer.

Het zou doen vermoeden dat elektrolytisch en thermisch verzinken erg op elkaar lijkt, echter is dit niet het geval. Bij elektrolytisch verzinken is de zinklaag dunner en een koudere behandeling (maar wel sterk), thermisch verzinken wordt toegepast in een zink bad op hoge temperatuur met kans op vervorming van het product en is daarom meer geschikt voor dikker constructiewerk. Mede hierdoor wordt er voor plaatwerk producten gekozen vaak gekozen voor elektrolytisch verzinken.

Opmerking:

  • Het product moet in geval van holle ruimtes voorzien zijn van uitlekgaten

Bij Plaatwerk365 kunt u uw product ook laten beitsen en passiveren. Soms ontstaan er ongewilde verkleuringen en of verontreinigingen in het materiaal door een bewerkingsproces, hiervoor is beitsen een goede oplossing.

Beitsen is het reinigen van uw metalen product, dit wordt gedaan m.b.v. een chemisch proces en dit kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, de meeste voorkomende toepassing is door het product in een beitsvloeistof te hangen. Nadat één van deze bewerkingen is uitgevoerd wordt het product gepassiveerd. Het product wordt dan voorzien van een passieve chroomoxide deklaag. Bij passiveren wordt het product in een bad met salpeterzuur gedompeld waardoor het zijn chroomoxide deklaag weer terugkrijgt en minder gevoelig is voor indringen van vuiligheid. Let op: beitsen is een technische toepassing en mag absoluut niet gezien worden als een esthetische oplossing.

Opmerking:

  • Het product moet ten alle tijden voorzien zijn van uitlekgaten